mdp_bals

De această dată, evenimentul „Magia Dezvoltării Personale” a ajuns la Balș, la Liceul Teoretic Petre Pandrea.

Am fost primiți cu căldură atât de personalul, cât și de profesorii bine pregătiți și bine organizați.

Acest liceu se evidențiază prin implicarea sa și a fost recent renovat, adus la standarde europene, dotat cu panouri solare și cu toate facilitățile necesare pentru ca elevii să-și desfășoare activitățile în mod benefic dezvoltării lor.

Ca de obicei, am avut alături pe Buzatu Ramona Maria și Lavinia Nasta, reprezentantele Fundației Autonom. Ramona a deschis evenimentul cu o scurtă prezentare a fundației și a implicării lor în astfel de evenimente importante în comunitate.

„Creatorul de Visuri,” nimeni altul decât antreprenorul Răzvan Jianu, a vorbit cu elevii despre importanța unor mentori buni în viața lor, fie că aleg să fie îndrumați de profesori, de autorii pe care îi citesc sau de alți oameni care să-i ajute și să-i ghideze.

Elevii au participat cu entuziasm, inclusiv la un exercițiu de dezvoltare personală legat de prietenie, un exercițiu care cu siguranță i-a ajutat.

Una dintre ideile principale din cadrul evenimentului „Magia Dezvoltării Personale” a fost „găsește-ți cel puțin un mentor care să te ajute”. Asta am recomandat elevilor, asta vă recomand și vouă.

Un mentor poate să:
• te oglindească
• îți dea niște răspunsuri diferite
• te ghideze într-o direcție sau alta
• scoată la iveală anumite informații pe care le credeai ascunse/uitate
• îți ofere ajutor astfel încât să te manifesti mai bine în misiunea ta

Indiferent dacă vorbim de o persoană care trăiește sau una care a plecat de pe această planetă, e bine să avem mentori care să ne ajute în calea misiunii noastre.

Cu mare entuziasm, Mario Popescu Magic i-a întâmpinat pe elevi. Mario i-a captivat cu numerele sale de magie, iar un moment scurt și spontan a fost susținut de către Pionel, mascota Pion Media.

Elevii au fost dornici să participe pe scenă alături de magicianul nostru. Mario a reușit să-i facă să râdă, să se ridice de pe scaune și să se bucure pur și simplu de momentele magice.

Atât profesorii, cât și elevii ne-au primit cu brațele deschise. Am povestit, i-am încurajat să citească, să se dezvolte personal și i-am distrat cu o porție frumoasă de magie.

Iubim să organizăm astfel de evenimente, care pot ajuta generația de mâine. În plus, oferim, pe lângă oportunitățile de dezvoltare, acele momente de divertisment, la care nu toți au acces.

Și, dacă prin eforturile noastre, putem influența în bine măcar viața unui singur copil, înseamnă că am trăit cu adevărat, așa cum spune poetul!

Articole relevante