Școala Gimnazială Țuglui

Evenimentul „Magia Dezvoltării Personale” a ajuns la ediția cinci și de data aceasta ne-am prezentat în comuna Țuglui, din județul Dolj. Am mers la Școala Gimnazială Țuglui. Culorile vesele și modul în care este îngrijită aceasta școală ne-a transmis o energie bună, pozitivă. Așa cum am prevestit într-o postare anterioară, toamna a început în forță!

Profesorii și restul personalului ne-au răsfățat cu apă, cafea și prăjituri. Au avut locația pregătită, atât ca noi să ne simțim bine, cât și elevii care au participat la eveniment. Ne-a plăcut faptul că totul s-a desfășurat afară iar vremea a ținut cu noi. Cu fiecare eveniment suntem puși în situații noi, locațiile pe care le descoperim ne încântă și se creează o punte de legătură între noi, profesori, dar și elevi.

Baloanele colorate ne-au bine dispus, elevii au contribuit și ei la veselia generală pentru că au fost foarte deschiși și comunicativi.

Pentru început, Ramona Buzatu, Lavinia Nasta și Florentina Costina, le-au vorbit elevilor despre Fundația Atunom și implicarea lor în astfel de evenimente educaționale. Mai ales că se vor reîntâlni cu fetele de la Autonom și în cadrul altor evenimente legate de dezvoltarea personală.

̎Creatorul de Visuri̎ nimeni altul decât antreprenorul Răzvan Jianu, le-a vorbit elevilor despre aspirații și despre domeniile în care doresc să profeseze ca adulți. Fie că se vor angaja sau vor alege mediul antreprenorial, elevii au fost foarte entuziaști să vorbească despre alegerile lor și să afle cum își pot împlini aceste visuri.

Au dat răspunsuri foarte bune la întrebările despre mentorat, au fost intuitivi și au participat cu drag la studiul de caz pe care Razvan l-a deschis, ca temă de gândire pentru viitorul lor. Dorința lor de a ajuta și a veni cu răspunsuri cât mai potrivite ne-a încântat pe toți, inclusiv pe profesori, pentru că până la urmă acești elevi excelează și datorită implicării lor.

Imediat după aceste exerciții și-a făcut intrarea magicianul Mario Popescu, care i-a fascinat pe copii cu numerele lui de magie. Elevii s-au strâns alături de el, curioși să vadă magia cât mai îndeaproape. Și-au dorit cu ardoare să fie aleși și să contribuie alături de Mario la distracția generală. Au fost încântați de fiecare număr de magie, s-au distrat, au râs și au răspuns în cor la fiecare indicație.

Cei mai cuminți și comunicativi elevi au fost recompensați cu cărți. Însă atât copii, cât și profesorii au primit din partea noastră, cadou pentru munca depusă, diplome de participare la evenimentul Magia Dezvoltării Personale. Am fost plăcuți impresionați de bucuria sufletească cu care am fost întâmpinați și am plecat cu aceeași energie pozitivă. Am fost felicitați și îmbrățișați, semn că am lăsat o impresie bună asupra elevilor. Ceea ce ne-am și dorit.

Pentru că ei sunt viitorul nostru. Dorim să îi încurajăm să creadă în visurile lor, să citească mai mult, să le placă educația și învățătura pentru dezvoltarea lor, ca ei să evolueze cât mai frumos.

Iubim să organizăm astfel de evenimente, care pot ajuta generațiile de mâine. Și dacă prin eforturile noastre, putem influența în bine măcar viața unui singur copil, înseamnă că am trăit cu adevărat, vorba poetului!

 

Articole relevante