Magia Dezvoltarii Personale

În frumoasa zi de început de primăvară, Școala Gimnazială Castranova, Dolj, a fost gazda celei de-a noua ediții a evenimentului „Magia Dezvoltării Personale„. O zi senină și plină de promisiuni, în care profesorii și elevii s-au adunat cu nerăbdare pentru a participa la această întâlnire specială. Cu peste 40 de copii prezenți, atmosfera era plină de entuziasm și emoție. Au câștigat curiozitatea, dorința de învățare și exprimare.

Evenimentul a fost deschis de către domnul director Gheorghe Duță, un lider dedicat și conștient de importanța investiției în educația tinerilor pentru viitorul nostru. El a împărtășit cu participanții eforturile școlii de a sprijini elevii prin proiecte europene și colaborări între cadrele didactice și consilierii școlari. A subliniat importanța acestor inițiative în modelarea generațiilor viitoare. În continuare, profesorii Raduț Alexandra și Anca Mihaela Manolache au fost la fel de impresionanți prin angajamentul lor față de educație și prin abordarea lor inovatoare în predarea și îndrumarea elevilor.

Cu toții au fost ulterior captivați de prezentarea interactivă a lui Razvan Jianu, cunoscut sub numele de „Creatorul de Visuri„. Răzvan a folosit jocuri și exerciții motivaționale pentru a încuraja elevii să-și exprime ideile și să-și dezvolte încrederea în sine. El le-a transmis mesajul că este important să împărtășești gândurile și ideile cu ceilalți. Chiar dacă există riscul de a greși.  Fiecare greșeală este o oportunitate de învățare. În cadrul activităților, elevii au fost încurajați să participe la exerciții legate de antreprenoriat, iar cei mai activi și cuminți au fost recompensați cu cărți și diplome de participare. Am dorit să susținem ideea că implicarea și efortul sunt întotdeauna răsplătite.

De asemenea, Fundația Autonom a avut o prezență importantă la eveniment, reprezentată de Buzatu Ramona Maria, Lavinia Nasta și Florentina Costina, care au împărtășit elevilor importanța cititului și au prezentat programele inițiate de fundație pentru sprijinirea tinerilor în comunitate. Elevii au fost receptivi și recunoscători pentru prezența acestora, iar cei mai implicați au fost răsplătiți cu cărți și diplome.

Răsplata cea mai autentică a venit din partea elevilor care după premiere și poze, i-au îmbrățișat atât pe Răzvan, cât și pe fetele de la Autonom. Și-au manifestat interesul și entuziasmul întrebând când se vor întoarce pentru un alt eveniment Magia Dezvoltării Personale la ei în școală. Semn că aceste acțiuni dau roade și că elevii sunt deschiși și interesați. Dacă doriți să susțineți acest proiect, vă rugăm să ne trimiteți (în privat) recomandări vizavi de școlile unde am putea implementa evenimentul. Pentru că un copil mai bun azi este un viitor mai bun mâine!

În concluzie, această zi specială la Școala Gimnazială Castranova a fost un moment de învățare și inspirație pentru toți cei implicați. Magia Dezvoltării Personale este o forță mobilizatoare care, prin intermediul unor evenimente precum acesta, nu numai că stimulează creșterea și evoluția copiilor, dar și întărește conexiunile vitale dintre școală, comunitate și organizațiile non-guvernamentale. Aceste evenimente reprezintă pilonii unei societăți mai armonioase și mai bine pregătite pentru viitor, iluminând calea către un destin mai prosper pentru fiecare individ implicat.

Articole relevante