Magia Dezvoltarii Personale editia 6

Cel mai recent eveniment „Magia Dezvoltării Personale” a avut loc la Liceul Carol I din Craiova. Am fost primiți într-un amfiteatru încăpător, copii au sosit entuziasmați iar profesorii implicați și dornici să ne fie alături. Ne-au ajutat în tot acest proces al acomodării, mai ales că emoțiile au fost pe măsură.

Le-am avut alături pe Florentina Costina și Lavinia Nasta, reprezentantele Fundației Autonom, alături de colegul lor Ionuț Giurescu. Lavinia a început evenimentul cu o prezentare succintă a fundației și a contribuției acesteia la astfel de evenimente semnificative în comunitate.

Creatorul de Visuri,” nimeni altul decât antreprenorul Răzvan Jianu, a animat sala și i-a îndemnat pe copii să răspundă la întrebări, să își depășească frica de a vorbi în public și să fie motivați în a-și urma visurile. Elevii au reacționat pozitiv la întrebările despre mentori și ne-au vorbit despre experiențele lor. Au colaborat la toate exercițiile și au stat tot timpul cu mâinile sus, pentru a-și împărtăși ideile.

Unul dintre conceptele frumoase din cadrul evenimentului „Magia Dezvoltării Personale” este legat de lectură. Cum ne pot ajuta cărțile în dezvoltarea personală, nu doar în procesul de învățare sau asimilare a informației.

Lectura are darul de a ne:

  • Crește empatia, oferindu-ne o perspectivă diferită față de a noastră
  • Dezvolta gândirea critică pentru că ne expune la idei sau argumente variate
  • Ajuta să comunicăm mai ușor, fie scris sau verbal
  • Oferi soluții sau idei noi, la care poate nu ne-am gândit în prealabil
  • Motiva și inspira să ne realizăm visurile sau să facem alegerile potrivite

Lectura nu este doar o activitate plăcută, ci și o unealtă puternică pentru dezvoltarea personală. Prin paginile cărților, descoperim lumi noi, ne îmbogățim mintea, și ne dezvoltăm în moduri surprinzătoare, transformându-ne în indivizi mai înțelepți și mai bine pregătiți pentru viață.

După aceste exerciții antrenante Mario Popescu magicianul i-a surprins pe elevi cu numerele sale de magie. Mario întotdeauna pregătește numere noi cu care să-și surprindă audiența. Elevii au fost dornici să participe la fiecare număr alături de magicianul nostru. Au râs, s-au distrat și s-au bucurat pur și simplu de momentele magice. Mario i-a încurajat să-și urmeze visurile și să aibă încredere în ei. Să nu le fie teamă să depună efortul necesar pentru a-și atinge scopul, în ciuda obstacolelor sau a lipsei de susținere din jur.

Atât profesorii, cât și elevii ne-au primit cu brațele deschise. Am povestit, i-am încurajat să citească, să se dezvolte personal și i-am distrat cu o porție frumoasă de magie.

Iubim să organizăm astfel de evenimente, care pot ajuta generația de mâine. În plus, oferim, pe lângă oportunitățile de dezvoltare, acele momente de divertisment, la care nu toți au acces. Și, dacă prin eforturile noastre, putem influența în bine măcar viața unui singur copil, înseamnă că am trăit cu adevărat, așa cum spune poetul!

Articole relevante